Ράλλυ Ακρόπολις 2024. Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις

Σχετικά άρθρα

Μένουν λιγότερες από ενενήντα ημέρες για την φετινή διοργάνωση του δικού μας ράλλυ του Ραλλυ Ακρόπολις και το ετήσιο ραντεβού μας στα ελληνικά βουνά πλησιάζει, με τις ετοιμασίες όλων, οργάνωσης, ομάδων αλλά και υμών ως θεατές καλά κρατούν.

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, που θα είναι ο δέκατος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2024 και φέτος η διαδρομή είναι σημαντικά διαφοροποιημένη συγκριτικά με εκείνες των προηγούμενων ετών.

Όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, στον αγώνα περιλαμβάνονται ειδικές διαδρομές ταυτόσημες με τον σκληρό χαρακτήρα του, όπως οι Ταρζάν, Ρεγκίνι, Άγιοι Θεόδωροι κ.ά., ενώ έχουν επανέλθει ειδικές διαδρομές που “αγκαλιάστηκαν και αγαπήθηκαν” από τους θεατές όπως το Οινοχώρι στη Φωκίδα, ή άλλες όπως η Θήβα πρόσφατα. Μεταξύ των αλλαγών σε επίπεδο ειδικών διαδρομών είναι η προσθήκη της Άνω Παύλιανης, που θα ξεκινάει από το Κουμαρίτσι και θα τερματίζει στην αφετηρία της γνωστής Παύλιανης, ή της Δάφνης, που είναι μια πιο μικρή εκδοχή της ειδικής διαδρομής Πύργος των προηγούμενων ετών.

Επίσης σημαντική αλλαγή στο φετινό ωράριο έχει να κάνει με τη σειρά που οι αγωνιζόμενοι θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής. Ειδικότερα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ως γύρος του WRC, ο αγώνας θα εκκινήσει από την έδρα του, τη Λαμία και όχι κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η πανηγυρική εκκίνηση (Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου) θα λάβει χώρα εμπρός από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα βρίσκεται το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, με τους συμμετέχοντες να διανυκτερεύουν στην περιοχή, καθώς το πρώτο σκέλος θα εξελιχθεί μεταξύ Φωκίδας και Ευρυτανίας. Το μήκος των τριών επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών της ημέρας να αγγίζει τα 133,96 χιλιόμετρα.

Το ίδιο απαιτητικό αναμένεται το σκέλος του Σαββάτου με πρώτη ειδική διαδρομή, το γνωστό σε όλους Ρεγκίνι, η οποία είναι όμοια με την περσινή Ελάτεια με αντίθετη φορά όμως φέτος, ενώ στην πορεία τα πληρώματα θα συνεχίσουν με την ειδική διαδρομή Θήβα.

Επόμενος σταθμός το νοτιότερο άκρο της διαδρομής, για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, που αποτελούν παραλλαγές των γνωστών διαδρομών της περιοχής. Η ημέρα θα κλείσει με μια νέα υπερειδική διαδρομή (η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί) με ελεύθερη είσοδο, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος θεατών.

Τα συνολικά 303,23 αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα θα συμπληρωθούν την τελευταία ημέρα, Κυριακή, με τις ειδικές διαδρομές Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι, με την τελευταία να αποτελεί και την Wolf Power Stage του Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

[Photos copyright: Δημήτρης Ζης]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 47.770 Tucson

47.770 Tucson ανακαλεί η Hyundai, επειδή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το immobilizer. Η ανάκληση επηρεάζεται τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022. Σε...

Η Ford teasάρει για πρώτη φορά το νέο Capri για την Ευρώπη

Σε περίπου δύο εβδομάδες η Ford θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Explorer, η παραγωγή του...