Aston Martin Valiant με υπογραφή Fernando Alonso

Σχετικά άρθρα

Η νέα δημιουργία του τμήματος Q της Aston Martin είναι το Valiant, ένα supercar που βασίζεται στο Valour και που χρησιμοποιεί τον 5,2-λίτρων V12 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 745 ίππων -30 περισσότερα από το Valour – με 758 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, τοποθετημένο στο πίσω μέρος για καλύτερη κατανομή βάρους. Υπάρχει επίσης και μπλοκέ διαφορικό.

Το Valiant θα μπορούσε με απλά λόγια να είναι η Porsche 911 GT3 RS του Aston Martin Valour, με την βρετανική εταιρία να λέει πως η ιδέα γεννήθηκε μετά από αίτημα του Fernando Alonso, ο οποίος ζήτησε ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να το προσθέσει στη συλλογή του.

Το αυτοκίνητο φέρει αεροδυναμικό bodykit με σταθερή αεροτομή, μεγάλο splitter στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροδυναμικά καπάκια στις ζάντες των 21″, με το αμάξωμα του να είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Τα φρένα του διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 410 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. πίσω.

Το πίσω υποπλαίσιo είναι κατασκευασμένο από 3D εκτυπωτή που σε συνδυασμό με τον άξονα από τιτάνιο και την ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου, περιορίζουν το βάρος κατά 23 κιλά. Έχει ηλεκτρινά ελεγχόμενη Multimatic ενεργή ανάρτηση που ρυθμίζεται σε λιγότερο από 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο εσωτερικό του συναντάμε μισό roll cage, bucket καθίσματα Recaro Podium, ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, Alcantara και carbon διακοσμητικά.

Μόλις 38 Valiant θα κατασκευάσει η εταιρία και ήδη όλα έχουν πουληθεί, με το καθένα να κοστίζει περίπου 2 εκατ. λίρες (2,37 εκατ. ευρώ). Οι παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2024, με τον Fernando Alonso να παραλαμβάνει πρώτο Valiant που θα κατασκευαστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 47.770 Tucson

47.770 Tucson ανακαλεί η Hyundai, επειδή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το immobilizer. Η ανάκληση επηρεάζεται τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022. Σε...

Η Ford teasάρει για πρώτη φορά το νέο Capri για την Ευρώπη

Σε περίπου δύο εβδομάδες η Ford θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο Explorer, η παραγωγή του...