Ανάκληση για 1.969 Toyota και Lexus στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Δύο ανακλήσεις ανακοίνωσε η Toyota στην Ελλάδα με την πρώτη να αφορά 1.430 Corolla Cross και BZ4X παραγωγής από Νοέμβριο 2021 έως Ιανουάριο 2024, και 127 Lexus NX παραγωγής από Απρίλιο 2021 έως Μάρτιο 2023.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, τα οποία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Toyota Safety Sense (TSS) 3.0 ή Lexus Safety System Plus (LSS +) 3.0, υπάρχει μια εμπρόσθια κάμερα ανίχνευσης αντικειμένων με σκοπό υποβοήθηση συγκεκριμένων λειτουργιών κατά την οδήγηση, μεταξύ άλλων και του συστήματος αποφυγής πρόσκρουσης Pre-Collision System (PCS).

Λόγω του προγραμματισμού στο λογισμικό της εμπρόσθιας κάμερας αναγνώρισης, ενδέχεται, η εσωτερική μνήμη που περιέχει η κάμερα να διακόψει τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια επεξεργασίας των πληροφοριών, όταν ο διακόπτης εκκίνησης βρίσκεται στο OFF.

Εάν συμβεί αυτό, το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης PCS δεν θα ενεργοποιηθεί όταν το όχημα τεθεί και πάλι σε λειτουργία. Στην περίπτωση που προειδοποιητικές λυχνίες, ηχητικές ειδοποιήσεις και προειδοποιητικά μηνύματα στον πίνακα ένδειξης οργάνων του οχήματος αγνοηθούν από τον οδηγό, θα υπήρχε ως πιθανό αποτέλεσμα αυξημένος κίνδυνος πρόσκρουσης.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 322 Corolla Cross παραγωγής από Δεκέμβριο 2022 έως Απρίλιο 2023 και 90 Lexus NX, ES, RX, RZ και UX παραγωγής από Νοέμβριο 2022 έως Αύγουστο 2023.

Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με εμπρόσθια ή/και οπίσθια κάμερα που χρησιμοποιείται για λήψη και απεικόνιση εικόνας της περιοχής μπροστά ή/και πίσω από το όχημα, και αυτή ενδέχεται, λόγω ανεπαρκούς συγκόλλησης με λέιζερ της θήκης της κάμερας από τον προμηθευτή, να διαχωριστεί η θήκη κάμερας όταν με την πάροδο του χρόνου εκτεθεί σε εξωτερική καταπόνηση, επιτρέποντας εισροή νερού σε αυτή.

Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα το κύκλωμα μέσα στην κάμερα να βραχυκυκλώσει, οδηγώντας σε αδυναμία εμφάνισης εικόνας της περιοχής μπροστά ή/και πίσω από το όχημα. Κατά συνέπεια, αν η οθόνη δεν λειτουργεί και ο οδηγός μετακινεί το όχημα χωρίς να μπορεί να ελέγξει τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος, αυξάνεται ο κίνδυνος πρόσκρουσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota και Lexus σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος και ο επαναπρογραμματισμός της εμπρόσθιας κάμερας ανίχνευσης, αλλά και ο σχετικός έλεγχος ή/και αντικατάσταση εμπρόσθιας ή/και οπίσθιας κάμερας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker ανακαλεί 12.523 Ocean παγκοσμίως

Η Fisker ανακαλεί 12.523 Ocean για να διορθώσει ένα πρόβλημα όπου οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών μπορεί να κολλήσουν και να μην ανοίξουν. Αυτή...

Οι τιμές του νέου Peugeot 3008

Διαθέσιμο είναι πλέον στην Ελλάδα το ανανεωμένο 3008 που ξεκινά από τις 36.900 ευρώ και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και με τρία κινητήρια...