Με ελλείψεις σε λειτουργίες και σε συστήματα ασφαλείας λόγω λογισμικού τα πρώτα Volvo EX90

Σχετικά άρθρα

Η Volvo ήθελε από τα τέλη του 2023 να είχε ξεκινήσει την παραγωγή του EX90, αλλά προβλήματα στο λογισμικό την οδήγησαν σε μια καθυστέρηση, με την παραγωγή να ξεκίνησε νωρίτερα αυτό τον μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024.

Ωστόσο τα πρώτα αυτοκίνητα δεν θα είναι 100% έτοιμα, μιας και η Volvo δεν έχει καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα. Έτσι, διάφορες λειτουργίες και χαρακτηριστικά ασφάλειας και ευκολίας, αλλά και η ενσωμάτωση του συστήματος LiDAR δεν θα προσφέρονται και αυτά θα “ξεκλειδωθούν” με κάποια μελλοντική ενημέρωση.

Ανάμεσα στα συστήματα που δεν θα είναι διαθέσιμα αρχικά είναι η ειδοποίηση κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις, η υποβοήθηση ταχύτητας στις στροφές, το ασύρματο Apple CarPlay και η αμφίδρομη φόρτιση.

Επίσης θα προσφέρεται μόνο το σκούρο θέμα στην οθόνη ψυχαγωγίας και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς το ανοιχτό θέμα θα φτάσει σε μελλοντική ενημέρωση.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι εντάξει με την πιθανότητα το ηλεκτρικό μοντέλο να χάνει περίπου το 3% της χωρητικότητας της μπαταρίας του την ημέρα όταν είναι σταθμευμένο και δεν φορτίζεται. Η Volvo λέει ότι ο βασικός υπολογιστής του EX90 πρέπει να λειτουργεί στο παρασκήνιο συνέχεια για να ελέγχει τις “υψηλά προηγμένες λειτουργίες” του, αλλά αυτό θα διορθωθεί με μελλοντική ενημέρωση. Η χρήση ενέργειας σταματά μετά από 72 ώρες καθώς το αυτοκίνητο μπαίνει σε “λειτουργία βαθύ ύπνου” για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker ανακαλεί 12.523 Ocean παγκοσμίως

Η Fisker ανακαλεί 12.523 Ocean για να διορθώσει ένα πρόβλημα όπου οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών μπορεί να κολλήσουν και να μην ανοίξουν. Αυτή...

Νέα μπαταρία που φορτίζει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Πέρυσι, η startup Nyobolt με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό, πως αναπτύσσει ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, η μπαταρία του οποίου...