Audi: Μέχρι στιγμής, έχουμε πετύχει όλους τους στόχους για την μονάδα ισχύος της F1

Σχετικά άρθρα

Η Audi προχώρησε στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών σχετικά με την μονάδα ισχύος που ετοιμάζει για την είσοδό της στη Formula 1 το 2026. Η Audi που έχει εξαγοράσει την Sauber δήλωσε πως η μονάδα ισχύος βρίσκεται ήδη στον πάγκο δοκιμών, με τον CEO της Audi Formula Racing Adam Baker να δηλώνει:

Μετά από μόλις δύο χρόνια, η μονάδα ισχύος μας, που αποτελείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία και ηλεκτρονικά στοιχεία ελέγχου, λειτουργεί δυναμικά στον πάγκο δοκιμών. Το να συνδυάσετε με επιτυχία τα διάφορα στοιχεία σε μια ενιαία μονάδα είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς.

Το Audi Power Unit έχει ήδη καλύψει προσομοιωμένες αποστάσεις αγώνα στον πάγκο δοκιμών. Κερδίσαμε πολύ χρόνο δοκιμών με τα επιμέρους εξαρτήματα το 2023 και παράλληλα μπορέσαμε να ενσωματώσουμε την εμπειρία που αποκτήθηκε στα επόμενα στάδια κατασκευής. Σημαντικά ορόσημα και στόχοι έχουν επιτευχθεί, κάτι που δίνει σε ολόκληρη την ομάδα ένα καλό συναίσθημα.

Λειτουργούμε τη μονάδα ισχύος στον πάγκο δοκιμών σε διαφορετικές πίστες από το τρέχον ημερολόγιο της F1, ανάλογα με τον σκοπό της δοκιμής. Για παράδειγμα, το Λας Βέγκας είναι ενδιαφέρον για την ομάδα ανάπτυξης μας όσον αφορά τη συνολική διαχείριση ενέργειας. Αρκετές εναλλασσόμενες γρήγορες και αργές στροφές και σχεδόν δύο χιλιόμετρα οδήγησης με τέρμα γκάζι στο Las Vegas Strip παρέχουν το τέλειο περιβάλλον ανάπτυξης για τη ρύθμιση του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των εξαρτημάτων ERS (Energy Recovery System).

Μετά τις επιτυχημένες αγωνιστικές αποστάσεις με τη μονάδα ισχύος, σύντομα θα κάνουμε το ίδιο με ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, που σημαίνει συνδυασμό μονάδας ισχύος και μετάδοσης. Ταυτόχρονα, προχωράμε στο τέρμα με την ανάπτυξη των επιδόσεων για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Υλοποιήσαμε έναν πολύ φιλόδοξο εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδας δοκιμών μας. Σήμερα, διαθέτουμε 22 πάγκους δοκιμών τελευταίας τεχνολογίας στο χώρο. Τα νέα εργαλεία ανάπτυξής μας είναι υπερσύγχρονα και μας επέτρεψαν να επιτύχουμε μια απότομη καμπύλη μάθησης.

Ενώ η F1 είναι νέα στην Audi, ο CTO της Audi Formula Racing, Stefan Dreyer, επεσήμανε ότι η εμπειρία του κατασκευαστή σε άλλες κατηγορίες υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών την έχουν βοηθήσει πολύ, προσθέτοντας:

Η ένταση είναι μια καλή λέξη-κλειδί για την ανάπτυξη της απόδοσής μας. Μέχρι στιγμής, έχουμε πετύχει όλους τους στόχους που θέσαμε για απόδοση και αποτελεσματικότητα σε αυτή τη φάση.

Επιπλέον, η ανάπτυξη καυσίμων μας λειτουργεί από το 2022 με έναν ισχυρό συνεργάτη που έχει πολυετή εμπειρία στη Formula 1. Αυτός είναι ένας πραγματικά αποφασιστικός παράγοντας για το έργο μας, καθώς το νέο βιώσιμο καύσιμο για το 2026 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ανταγωνιστική σημασία.

Άλλα πλεονεκτήματα για την Audi, σύμφωνα με τον Baker, ξεκίνησαν “σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού”, ενώ η λειτουργία στο όριο του ανώτατου ορίου κόστους με την ανάπτυξη μονάδων ισχύος “τους βάζει στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές τους”. Σε ότι αφορά το γεγονός πως οι εγκαταστάσεις της Audi βρίσκονται στη Γερμανία ο Baker είπε:

Η τοπική εγγύτητα με τη μητρική μας εταιρεία Audi στο Ingolstadt είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς από πολλές απόψεις. Υπάρχουν πολλοί τεχνικοί εμπειρογνώμονες στην περιοχή, ειδικά για την ανάπτυξη εξαρτημάτων συστήματος μετάδοσης κίνησης. Μια καλή ευκαιρία αλλά και μια τεράστια πρόκληση.

Οι άλλοι κατασκευαστές μονάδων ισχύος εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία. Εάν θέλεις να προσελκύσεις υπαλλήλους από ανταγωνιστές, συνήθως πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη χώρα, αυτό είναι μια πρόκληση, αλλά δεν είναι μεγαλύτερη για εμάς από οποιονδήποτε άλλον. Οι άνθρωποι όχι μόνο πρέπει να είναι έτοιμοι να αλλάξουν εργοδότη, αλλά και χώρα.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να προσλάβουμε έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς από όλους τους άλλους κατασκευαστές μονάδων ισχύος δείχνει ότι το έργο και η τοποθεσία μας είναι ελκυστικά και για διεθνείς ειδικούς και ταλέντα. Τώρα έχουμε ένα ευρύ μείγμα στην ομάδα με υπαλλήλους από 23 χώρες.

Ο Dreyer πρόσθεσε:

Όχι μόνο έχουμε μια ευρεία διεθνή βάση, αλλά έχουμε επίσης ενισχύσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Audi Sport με εξωτερική τεχνογνωσία στη F1. Αυτό βοήθησε να επιταχύνουμε σημαντικά την καμπύλη μάθησής μας.

Όλοι δίνουν στο έργο τη μέγιστη ταχύτητα και ανυπομονούν να μπουν στη Formula 1. Το κίνητρο είναι εξαιρετικά υψηλό και αισθανόμαστε ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Αυστρίας 2024, Κατατακτήριες: Εύκολη pole ο Verstappen

O Max Verstappen δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατακτήσει την pole position του Αυστριακού GP, αφήνοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Lando Norris και...