Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW M5

Σχετικά άρθρα

Εκτός της νέας γενιάς της Σειράς 1, η BMW ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή και της νέας M5, η οποία αποκαλύφθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Το υπερυψηλών επιδόσεων sedan μοντέλο της γερμανικής εταιρίας συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Dingolfing.

Η έβδομη γενιά της M5 είναι η πρώτη που βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης, καθώς κάτω από το καπό υπάρχει το plug-in υβριδικό σύστημα M Hybrid, που συνδυάζει έναν κινητήρα V8 με ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοση του συστήματος να φτάνει τους 727 ίππους, οι οποίοι του εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης, με ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 18,6 kWh, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία από 67 έως και 69 χιλιόμετρα (WLTP).

Η νέα M5, όπως και η προκάτοχός της, συναρμολογείται μαζί με τη Σειρά 5, τη Σειρά 4 και τη M4 στην ίδια γραμμή παραγωγής, όπου ολοκληρώνεται με συγκεκριμένες επιλογές εξοπλισμού, όπως η πίσω αεροτομή από CFRP, το τιμόνι M και τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M.

Τις επόμενες εβδομάδες, η παραγωγή της νέας M5 στο εργοστάσιο θα αυξηθεί σταδιακά σε μερικές δεκάδες οχήματα ανά ημέρα. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τις 2 Νοεμβρίου 2024. Μέχρι τότε, ένα άλλο νέο μοντέλο θα έχει γιορτάσει την πρεμιέρα του στο εργοστάσιο του Dingolfing, η νέα M5 Touring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW M3 Touring CS σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης 550...