Horner προς Wollf: Μπορείς να πάρεις τον πατέρα Verstappen

Σχετικά άρθρα

Ούτε ο Christian Horner, ούτε ο Jos Verstappen δείχνουν να θέλουν να βάλουν τέλος στη μεταξύ τους κόντρα, με τον επικεφαλής της Red Bull να κατηγορεί τον Toto Wolff για “τακτικές απόσπασης της προσοχής” ώστε να καταφέρει να πάρει τον Max Verstappen στην Mercedes, με τον Horner να λέει στον Wolff πως καλύτερα θα ήταν να πάρει τον Jos Verstappen στην ομάδα του.

Με τον Max Verstappen να δηλώνει πριν από μερικές ημέρες πως το 2025 θα οδηγεί για λογαριασμό της Red Bull, ο Horner είπε:

Νόμιζα ότι ο Max ήταν αρκετά σαφής σε αυτό που είπε την Πέμπτη. Ήταν πάντα απόλυτα συνεπής σε αυτό με την ομάδα. Λοιπόν, ναι, νομίζω ότι είναι καθαρά μια τακτική απόσπασης της προσοχής. Αν [o Toto Wolff] θέλει όντως έναν Verstappen για την επόμενη χρονιά, τότε υποθέτω ότι ο Jos είναι δυνητικά διαθέσιμος.

Ο Max είναι ένα σημαντικό μέρος της ομάδας μας. Είχε όλες τις νίκες και τα βάθρα του με την ομάδα της Red Bull Racing, όπως και τα τρία του παγκόσμια πρωταθλήματα μέχρι στιγμής. Είναι ένα κρίσιμο μέλος της ομάδας. Του αρέσει να είναι μέλος της ομάδας. Έχει μια τεράστια ομάδα γύρω του. Και ξέρουμε πώς μοιάζει το μέλλον του.

Έγινε πολύς θόρυβος που [ο Hamilton] πήγε αλλού. Και μερικές φορές, κάποιος απλώς πιστεύει ότι αυτή είναι μια τακτική απόσπασης της προσοχής που απλώς ρίχνεται επειδή πρέπει να αμφισβητήσεις ποια είναι τα προφανή κίνητρα πίσω από αυτό.

Ο οδηγός που δημιούργησε όλη την κίνηση στην αγορά, είχε όλες τις πληροφορίες για τους κινητήρες και τους κανονισμούς του 2026 και ούτω καθεξής και επέλεξε να φύγει και άφησε την κενή θέση στη Mercedes. Γι’αυτό, προφανώς, υπάρχουν τώρα κάποιες εικασίες για το ποιος θα καλύψει αυτή τη θέση. Αλλά δεν θα είναι ο Max Verstappen.

Ο πατέρας Verstappen δήλωσε είπε επίσης για τη κόντρα του με τον Horner:

Είναι λίγο λυπηρό, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε. Ελπίζω να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που θα συνεχίζει να κερδίζει. Θέλω το καλύτερο για τον Max και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό. Αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν ισχύει πλέον… κάτι άλλο θα συμβεί.

Ο σύμβουλος, Red Bull Racing, Helmut Marko προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μεταξύ των δύο ανδρών, δηλώνοντας πως η ομάδα δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να διαταραχθεί η τύχη της στην πίστα από άσκοπες διαμάχες σαν και αυτή μεταξύ του Jos Verstappen και του Christian Horner.

Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στην αγωνιστική πλευρά και έχουμε αρκετά προβλήματα εκεί για να λύσουμε. Αλλά θα πω ότι [η λογομαχία] είναι μια ιδιωτική υπόθεση μεταξύ του Jos και του Christian και κάτι που δεν θα έπρεπε πραγματικά να συμβαίνει καθόλου για τόσο ασήμαντα ζητήματα. Πρέπει και θα επικεντρωθούμε πλήρως στο άθλημα. Έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στη McLaren.

Η McLaren, σε κάθε πίστα, με κάθε θερμοκρασία, με κάθε τύπο ελαστικού, είναι πάντα γρήγορη αμέσως. Οπότε αυτό θα είναι ένα δύσκολο πράγμα στη διάρκεια της σεζόν.

Και ο Max Verstappen θεωρεί πως η κόντρα του πατέρα του με τον Horner θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αφού σε δηλώσεις του είπε:

Φυσικά και δεν είναι ωραίο, όχι για τον εαυτό μου, ούτε για τον μπαμπά μου, ούτε για τον Christian, ούτε για την ομάδα. Φυσικά δεν θέλεις να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι ο πατέρας μου ήταν αρκετά σαφής σχετικά με τον λόγο πίσω από αυτό, και φυσικά μπορώ να καταλάβω τη γνώμη του για αυτό.

Στο τέλος της ημέρας, του ζητήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, ανακαλύπτει ότι [ο Horner] δεν ήθελε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, ενώ ο πατέρας μου, στην πραγματικότητα δεν τον ενδιέφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, αλλά του ζήτησαν και είπε παρακαλώ κάντε το για τους οπαδούς, Ολλανδοί οπαδοί, μπλα μπλα μπλα.

Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...