Η Renault παρουσιάζει το Grand Koleos, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Geely

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι τη Renault Samsung Motors; Τον Μάρτιο του 2022, ο κορεατικός βραχίονας της γαλλικής μάρκας απέρριψε το όνομα της δημοφιλούς ηλεκτρονικής μάρκας και τη μετονόμασε σε Renault Korea Motors.

Λίγο αργότερα, ο κινεζικός κολοσσός Geely απέκτησε το 34,02% των μετοχών της Renault Korea Motors για την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση νέων οχημάτων για καταναλωτές της Νότιας Κορέας και όχι μόνο. Έτσι, στη φετινή διεθνή έκθεση κινητικότητας του Busan, η γαλλοκορεατική μάρκα αποκάλυψε ένα νέο μεσαίου μεγέθους SUV από αυτή τη συνεργασία.

Ο λόγος για το Renault Grand Koleos, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του Geely Xingyue L (ή Monjaro σε άλλες αγορές). Εκτός από τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος, το γαλλοκορεατικό-κινεζικό SUV προσφέρεται με τα ίδια δύο συστήματα κίνησης του μοντέλου της Geely.

Η έκδοση Esprit Alpine του Grand Koleos θα είναι περιορισμένης παραγωγής, 1.955 μονάδων, που γιορτάζει το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της γαλλικής μάρκας, και μεταμορφώνει το SUV με διχρωμία, ειδικά εμβλήματα, σπορ καθίσματα, και μια αναμνηστική πλακέτα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 2,0-λιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, που αποδίδει 208 ίππους και 325 Nm, και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων στη δικίνητη έκδοση ή οκτώ σχέσεων στην τετρακίνητη.

Υπάρχει, όμως, και η υβριδική E-Tech έκδοση που συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων με μια μπαταρία 1,64 kWh, με συνδυαστική απόδοση 241 ίππων, με τη βοήθεια ενός αποκλειστικού υβριδικού κιβωτίου τριών ταχυτήτων.

Το Grand Koleos μοιράζεται επίσης το εσωτερικό και το ταμπλό του με το Monjaro, καθώς και το σύστημα ακύρωσης θορύβου οκτώ ή 10 ηχείων της Bose. Ακόμα διαθέτει τρεις οθόνες 12,3 ιντσών, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και δύο οθόνες για infotainment, στο κέντρο και στην πλευρά του συνοδηγού.

Το νέο Renault Grand Koleos θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το φθινόπωρο του 2024, με την παραγωγή του να γίνει στο εργοστάσιο του Busan.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...