Η VW “κόβει” τις Porsche από τον στόλο των εταιρικών αυτοκινήτων των διευθυντών της

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρη με τα εταιρικά αυτοκίνητα για τους κορυφαίους διευθυντές της, με την εταιρεία να δίνει στα κορυφαία στελέχη της, τουλάχιστον δύο εταιρικά αυτοκίνητα, από όποια μάρκα του ομίλου επιθυμούν.

Σύμφωνα με την γερμανική Bild, το VW Group απαγόρευσε στα κορυφαία στελέχη της να παίρνουν ως εταιρικό αυτοκίνητο κάποιο μοντέλο της Porsche. Η απόφαση επηρεάζει περισσότερα από 200 στελέχη στο Βόλφσμπουργκ και πλέον μόνο οι διευθυντές της Porsche και τα εταιρικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όπως και ο CEO της VW, Oliver Blume, διατηρούν το προνόμιο να έχουν εταιρικό αυτοκίνητο ένα μοντέλο της Porsche.

Κύκλοι της εταιρείας λένε ότι οι διευθυντές επέστρεφαν συχνά τα ακριβά εταιρικά τους αυτοκίνητα σε κακή κατάσταση, μια πολυτέλεια που η VW δεν μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά. Λόγω της “κρίσιμης κατάστασης της εταιρείας”, η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ αποφάσισε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του 2023. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη μείωση του κόστους προσωπικού.

Διάβασε επίσης

Σε σημαντικές περικοπές προχωρά η Volkswagen

Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, λέγοντας πως η απόφαση αυτή είναι “αποτέλεσμα της βελτιστοποίησης του κόστους”, με την απαγόρευση των εταιρικών αυτοκινήτων της Porsche να φέρεται να εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Πρόσθεσε δε, πως τα κορυφαία στελέχη της VW που θέλουν πραγματικά να οδηγούν μια Porsche μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, αγοράζοντάς τα μοντέλα με δικά τους χρήματα, μιας και παίρνουν πολύ υψηλούς μισθούς.

Ωστόσο περίπου 12 κορυφαία στελέχη της VW κατέθεσαν αγωγές κατά της απαγόρευσης των μοντέλων της Porsche ενώπιον του εργατικού δικαστηρίου στο Μπράουνσβαϊγκ, υποστηρίζοντας πως η VW αθετεί τις υποσχέσεις της.

ΠηγήBild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...

Το νέο VW Passat στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το νέο Volkswagen Passat -Tech δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα...