Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 1 στο εργοστάσιο της Λειψίας

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της τέταρτης γενιάς της Σειρά 1, στο εργοστασίου του BMW Group στη Λειψία. Το πρώτο όχημα που βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης είναι μια BMW 120 σε χρώμα Alpine White και προορίζεται για έναν πελάτη στη Γερμανία, με το λανσάρισμα του μοντέλου να έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2024.

Το compact της βαυαρέζικης εταιρίας κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εν λόγω εργοστάσιο της Σαξονίας, με ρυθμό παραγωγής έως και 500 αυτοκίνητα ημερησίως.

Σε συνδυασμό με τη Σειρά 2 Gran Coupe, Σειρά 2 Active Tourer και Mini Countryman, η παραγωγή του εργοστασίου της Λειψίας σε ημερήσια βάση φτάνει έως και τα 1.300 οχήματα, ενώ μπορεί να παράγει έως και 350.000 μονάδες ετησίως -100.000 περισσότερες από ό,τι προηγουμένως.

Διάβασε αναλυτικά

Οι τιμές της νέας BMW Σειράς 1 στην Ελλάδα

Η παραγωγή της BMW Σειράς 1 ξεκίνησε για πρώτη φορά με την τρίθυρη έκδοση στο εργοστάσιο της Λειψίας το 2007. Από τότε στο εργοστάσιο έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα σε διάφορες παραλλαγές, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2024, σχεδόν 443.000 αυτοκίνητα της Σειράς 1 τρίτης γενιάς είχαν παραδοθεί στους πελάτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW M5

Εκτός της νέας γενιάς της Σειράς 1, η BMW ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή και της νέας M5, η οποία αποκαλύφθηκε μόλις την...

Το Nissan Qashqai facelift ήρθε Ελλάδα, αναλυτικά οι τιμές του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στατική, πανελλήνια παρουσίαση του ανανεωμένου Qashqai, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του δημοφιλέστατου μοντέλου της Nissan. Επιπλέον, η...