Επίσημο: Pagani Huayra Epitome: Μοναδική, κυριολεκτικά, και χειροκίνητη

Σχετικά άρθρα

Η Pagani μόλις παρουσίασε τη Huayra Epitome, μια μοναδική δημιουργία του τμήματος Grandi Complicazioni, με την ιταλική εταιρία να αναφέρει ότι είναι μια εξαιρετική απόδειξη της δέσμευσης της να μεταφέρει τα hypercars σε νέα επίπεδα κύρους, καινοτομίας και προσαρμογής. Αυτό το one-off αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την κορυφή της τρέχουσας τεχνολογίας της Pagani, σε ένα εξατομικευμένο όχημα προσαρμοσμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Μηχανικά, η Huayra Epitome διαθέτει τον 6,0-λιτρο twin-turbo V12 κινητήρα της AMG, απόδοσης 864 ίππων στις 6.000 σ.α.λ., με ροπή 1.100 Nm, με όριο περιστροφής στις 6.700 σ.α.λ.. Η Epitome είναι η πρώτη και μοναδική Huayra εξοπλισμένη με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων που προέρχεται από την Xtrac, εγκάρσια τοποθετημένο, που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού και έναν άξονα μετάδοσης αγωνιστικού τύπου.

Υπάρχει τριδισκος συμπλέκτης για καλύτερη μετάδοση της ροπής, με το διαφορικό και τον άξονα να προέρχονται από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρίας, και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη απόκριση του κινητήρα.

Αλλαγές υπάρχουν και στην γεωμετρία της ανάρτησης, που μειώνει τη βύθιση κατά την επιτάχυνση, το βύθισμα στο φρενάρισμα και τις κλίσεις στις στροφές. Αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν τον έλεγχο και την ασφάλεια του οχήματος.

Χάρη στο νέο σύστημα ενεργής ανάρτησης της Huayra Epitome, υπάρχει “super soft” ρύθμιση για οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους που επιτρέπει επιπλέον άνεση. Πάνω από τα 150 χλμ/ώρα, η ρύθμιση των αμορτισέρ επιστρέφει στην κανονική κατάσταση, ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης.

Σε δηλώσεις του, ο Lorenzo Kerkoc, επικεφαλής του Pagani Grandi Complicazioni τμήματος, είπε:

Ο πελάτης ήρθε σε εμάς με ξεκάθαρες ιδέες: ήθελε να δημιουργήσει ένα μοναδικό αυτοκίνητο που θα οδηγούσε την Huayra στην υψηλότερη έκφρασή της. Το όνομά της δεν θα μπορούσε παρά να είναι η “Επιτομή” ως η πιο ουσιαστική ενσάρκωση μιας έννοιας, μιας ιδέας, μιας αξίας.

Ονειρευόταν ένα αυτοκίνητο με αποκλειστική σχεδίαση που θα ανέβαζε περαιτέρω τις επιδόσεις της Huayra διατηρώντας παράλληλα την έμφυτη κομψότητα της. Η κάθε δημιουργία του Grandi Complicazioni τμήματος απαιτεί στενή συνεργασία με τους πελάτες, οι οποίοι γίνονται συνδημιουργοί του αντικειμένου που ονειρεύονται.

Στις αρχικές συναντήσεις μας, ο πελάτης μοιράστηκε το όραμά του με τον Horacio Pagani και την ομάδα, ξεκινώντας ένα ταξίδι ακρόασης και ανταλλαγής ιδεών σε τέλεια αρμονία για να μετατρέψει τις σκέψεις σε συγκεκριμένες μορφές. Αυτή η φάση διήρκεσε εννέα μήνες και οδήγησε σε μια τελική σύλληψη, ακολουθούμενη από δέκα μήνες σχεδιαστικής εργασίας από μια εξειδικευμένη, διεπιστημονική ομάδα.

Είναι μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία, επειδή η ανάπτυξη εξαρτημάτων αφιερωμένων σε ένα μόνο αυτοκίνητο απαιτεί τον ίδιο χρόνο με εκείνους για αυτοκίνητα σειράς παραγωγής. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό γιατί η συνεργασία με πελάτες που έχουν ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλουν, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις με πάθος και ενθουσιασμό.

Η εξάτμιση τιτανίου έχει έξι απολήξεις, που δημιουργούν μια νέα ηχητική συμφωνία, καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο σαγηνευτικό. Οι δύο πρόσθετες απολήξεις στον διαχύτη έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται την αρχή του φυσητού διαχύτη (blown diffuser) και δημιουργούν πρόσθετη κάθετη δύναμη.

Οι τροχοί της Huayra Epitome είναι από σφυρήλατο κράμα αλουμινίου, σχεδιαστικά εμπνευσμένες από την Huayra Imola Coupe, η οποία βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή του πελάτη, και διαθέτουν επτά ακτίνες μπροστά και εννέα ακτίνες πίσω, ενώ “ντύνονται” με Pirelli P Zero Trofeo R ελαστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα