Stellantis: Νέα επένδυση 55 εκατ. δολαρίων στην Archer, μετά τις πρόσφατες επιτυχημένες δοκιμές πτήσης

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι επενδύει επιπλέον 55 εκατομμύρια δολάρια στην Archer Aviation στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής χρηματοδότησης της, μετά την επίτευξη του ορόσημου της μεταβατικής πτητικής δοκιμής τον περασμένο μήνα του ηλεκτρικού αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Αυτή η τελευταία επένδυση έρχεται μετά την αγορά 8,3 εκατομμυρίων μετοχών της Archer, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενώ κατά τη διάρκεια του 2023, η Stellantis επένδυσε 110 εκατομμύρια δολάρια στην Archer μέσω ενός συνδυασμού αγορών μετοχών και επενδύσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας χρηματοδότησης των εταιρειών.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Stellantis ανακοίνωσε ότι στόχος της ήταν να παράγει μαζικά -ως αποκλειστικός κατασκευαστής- του Archer Midnight, επιτρέποντας έτσι στην Archer να ενισχύσει την πορεία της προς την εμπορευματοποίηση του αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Το Midnight μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο με εμβέλεια 100 μιλίων (161 χλμ.) Το εργοστάσιο της εταιρίας που βρίσκεται στην πόλη Covington της πολιτείας της Georgia της Αμερικής, είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος.

Με αρχικό αποτύπωμα 32.520 τετραγωνικών μέτρων και παραγωγική ικανότητα μέχρι σε 650 αεροσκάφη ετησίως, το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επεκταθεί κατά επιπλέον 51.100 τετραγωνικά μέτρα για να υποστηρίξει την παραγωγή έως και 2.300 αεροσκαφών ετησίως.

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για διαδοχικά ταξίδια μικρών αποστάσεων περίπου 30-35 χιλιομέτρων, με χρόνο φόρτισης περίπου 10 λεπτών ενδιάμεσα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή, στόχος της Stellantis είναι να παράγει μαζικά το eVTOL αεροσκάφος της Archer ως αποκλειστικός κατασκευαστής συμβολαίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα