To μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει να αναθεωρηθεί η απαγόρευση των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης το 2035

Σχετικά άρθρα

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα επιδιώξει να αποδυναμώσει την προγραμματισμένη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν CO2 το 2035.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς στις εκλογές του περασμένου μήνα πήρε 188 από τους συνολικά 720 βουλευτές, ενισχύοντας την επιρροή του στη συνέλευση της ΕΕ.

Σε συνάντηση που έγινε στην Πορτογαλία αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με προσχέδιο των νομοθετών του ευρωπαϊκού κόμματος, συζητούνται οι πολιτικές προτεραιότητες για την επόμενη πενταετή θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, που είδε το προσχέδιο αυτών των προτεραιοτήτων, γίνεται σαφή αναφορά για την αναθεώρηση των κανόνων για τη μείωση του CO2 για τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά, ώστε να επιτρέπεται η χρήση εναλλακτικών καυσίμων μηδενικών εκπομπών μετά το 2035

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μια νόμιμη οδό για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων που λειτουργούν μόνο με e-fuels -συνθετικά καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης αντί για βενζίνη- για να συνεχιστούν οι πωλήσεις τους μετά το 2035, μια εξαίρεση που ζήτησε η Γερμανία.

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν και να συνεχίσουν να πωλούν νέα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα λειτουργούν μόνο με πιστοποιημένα καύσιμα ουδέτερα σε CO2 και θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία που εμποδίζει την εκκίνηση τους όταν γεμίζουν με βενζίνη ή πετρέλαιο.

Το ΕΛΚ δεν διευκρίνισε με ποιους τρόπους θα ήθελε να αλλάξει η πολιτική για το CO2 των αυτοκινήτων. Το έγγραφο προσθέτει ότι θα ήθελε να αναθεωρηθεί η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και να αναπτυχθεί τεχνολογία αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το προσχέδιο του εγγράφου, εάν προωθηθεί από το ΕΛΚ, θα πιέσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν -η οποία ανήκει στο ΕΛΚ- για το πώς θα διαχειριστεί την πράσινη ατζέντα της Ευρώπης, καθώς ζητά έγκριση από την πλειοψηφία των βουλευτών της ΕΕ για δεύτερη θητεία στον ρόλο της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μόνο με μίσθωση το υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό Honda CR-V e:FCEV

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV, το οποίο είναι μια υδρογονοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας...