Επίσημο: Ο Oliver Bearman στη Haas με πολυετές συμβόλαιο

Σχετικά άρθρα

Η Haas F1 Team μόλις ανακοίνωσε ότι ο Oliver Bearman υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο μαζί της, ώστε να γίνει επίσημος οδηγός της από τη σεζόν του 2025.

Ο 19χρονος οδηγός από τη Μεγάλη Βρετανία είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της Scuderia Ferrari και επί του παρόντος εκτελεί χρέη τρίτου οδηγού
για την ομάδα, ενώ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 2 για λογαριασμό της Prema Racing.

Ο Bearman, στον πρόσθετο ρόλο του ως εφεδρικός οδηγός για τη Scuderia Ferrari, έκανε ένα αξέχαστο ντεμπούτο στη Formula 1 τον περασμένο Μάρτιο στη Σαουδική Αραβία αντικαθιστώντας τον Carlos Sainz και έγινε ο τρίτος νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. Με πολύ ώριμη οδήγησης από τον 18χρονο, ο Bearman τερμάτισε 7ος και κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς στην μοναδική του εμφάνιση στον αγώνα πίσω από το τιμόνι της SF-24.

Επιπλέον, ο Bearman θα τρέξει σε έξι FP1 με τη Haas φέτος, η τρίτη από τις οποίες θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στο Silverstone.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της αμερικάνικης ομάδας, Ayao Komatsu, τόνισε:

Είναι συναρπαστικό να μπορείς να δώσεις σε έναν νεαρό οδηγό τόσο ταλαντούχο όσο ο Oliver Bearman την πρώτη του θέση πλήρους απασχόλησης στη Formula 1. Έχει εξελιχθεί σε απίστευτα ώριμος οδηγός υπό την καθοδήγηση της ακαδημίας οδηγών της Scuderia Ferrari και ο κόσμος το είδε αυτό όταν κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Oliver απέδειξε ότι ήταν περισσότερο από έτοιμος για αυτό και το έχουμε δει μόνοι μας όταν τρέχει με το μονοθέσιο της Haas στα FP1 τις δύο τελευταίες σεζόν. Ανυπομονούμε να τον αναπτύξουμε περαιτέρω ως οδηγό και αποκομίζοντας τα οφέλη του ταλέντου του -τόσο μέσα, όσο και έξω από το μονοθέσιο.

Ο Oliver είναι ένας υπέροχος τύπος και πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στην ομάδα, όταν έρχεται μαζί μας για τα FP1 Σαββατοκύριακα του. Τώρα ξέρουμε ότι αυτή η σχέση θα είναι μακροπρόθεσμη, είναι θετικό για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της Haas F1 Team, Gene Haas, σχολίασε:

Είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να δώσουμε στον Oliver Bearman αυτή την ευκαιρία να οδηγήσει στη Formula 1, είναι αναμφίβολα ένας συναρπαστικός υποψήφιος πρωτάρης, όχι μόνο με βάση τα όσα έδειξε στη Σαουδική Αραβία αλλά και από το χρόνο που ανέπτυξε τη σχέση του με την ομάδα μας.

Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πώς μεγαλώνει ως οδηγός και ανυπομονούμε να τον δούμε να προσφέρει για τη Haas F1 Team την επόμενη σεζόν και μετά. Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα. Η υπογραφή του Oliver δείχνει ότι συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ταλέντα -τόσο εντός όσο και εκτός πίστας- καθώς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.

Κλείνοντας, ο Bearman είπε:

Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο πολύ σημαίνει αυτό για μένα. Να λέω δυνατά ότι θα είμαι οδηγός της Formula 1 για την ομάδα της Haas F1 με κάνει πολύ περήφανο. Να είσαι ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που καταφέρνουν να κάνουν αυτό που ονειρευόντουσαν ως παιδί είναι κάτι πραγματικά απίστευτο.

Στον Gene, τον  Ayao και σε όλοι τη Haas, σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα και που με εμπιστευτήκατε να εκπροσωπήσω την ομάδα σας. Εγώ έχω απολαύσει πραγματικά τη συνεργασία με όλους, από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο Μεξικό και ανυπομονώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή μαζί τους, και ελπίζουμε σε πολλά στο μέλλον.

Στον Fred, τον Marco, τον Jock, τον Alessandro και όλους στην ακαδημία οδηγών της Scuderia Ferrari, πολύ απλά, δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εσάς. Ευχαριστώ που με προετοιμάσατε από το F4 για αυτή την απίστευτη ευκαιρία και ξέρω ότι θα δώσω ό,τι έχω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα