Η Fisker ζητά από το πτωχευτικό δικαστήριο να πουλήσει τα αυτοκίνητα της κατά μέσο όρο 14.000 δολάρια το καθένα

Σχετικά άρθρα

Πριν μερικές εβδομάδες, η Fisker κατέθεσε αίτηση πτώχευσης επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Τώρα, φαίνεται, ότι η αμερικάνικη εταιρία έχει βρει έναν πρόθυμο αγοραστή για να αποκτήσει το εναπομείναν απόθεμα του Ocean, και ζήτησε από τον δικαστή του πτωχευτικού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ -που επιβλέπει την υπόθεση- να εγκρίνει αυτήν την πώληση.

Εάν εγκριθεί από τον δικαστή, η Fisker θα είναι σε θέση να πουλήσει 3.231 Ocean σε μια εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης οχημάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη για 46,25 εκατομμύρια δολάρια. Κάνοντας τη διαίρεση, αυτό σημαίνει ότι το κάθε αυτοκίνητο θα πουληθεί για περίπου 14.000 δολάρια, όταν η τιμή εκκίνησης του του αμιγώς ηλεκτρικού SUV μοντέλου ήταν περίπου 70.000 δολάρια. Η τιμή αυτή είναι επίσης χαμηλότερη από αυτή που προσέφερε η Fisker λίγο πριν την πτώχευση.

Η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης είναι η American Lease, και προσφέρει κυρίως τα οχήματά της σε οδηγούς στην περιοχή της Νέας Υόρκης, όπου οι στόλοι πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2030. Η εταιρεία συμφώνησε να περιμένει να μισθώσει οποιοδήποτε από τα Ocean μέχρι να εκτελεστούν οι ανακλήσεις.

Η Fisker χρωστά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια συνολικά σε όλους τους ακάλυπτους πιστωτές της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τίθενται άμεσα σε ισχύ οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινέζικα ηλεκτρικά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε πριν από λίγα λεπτά την επιβολή δασμών εισαγωγής στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αυτοί θα...