Η Ford έκανε γνωστό πως η παραγωγή του Focus θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του έτους, βάζοντας την ταφόπλακα στο μοντέλο, το οποίο μετά τα Mondeo και Fiesta θα σταματήσει να πωλείται.
Το Focus κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Μπλε Οβάλ εταιρίας στο Saarlouis της Γερμανίας και σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο CEO της εταιρίας, Jim Farley είπε πως η εταιρία του πήρε την απόφαση να καταργήσει τα Fiesta, Focus, Mondeo και Taurus επειδή η Ford πρέπει “να βγει από την επιχείρηση βαρετών αυτοκινήτων και να μπει στην επιχείρηση εμβληματικών αυτοκινήτων“.
Ο Farley παραδέχτηκε πως τα Fiesta, Focus, Mondeo και Taurus αγαπήθηκαν από πολλούς πελάτες της Μπλε Οβάλ εταιρίας και παρότι είναι αρκετά δημοφιλή δεν αξίζει να επενδύσει πάνω τους για να κυκλοφορήσουν οι νέες γενιές τους, σε αντίθεση για παράδειγμα με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
Ως εμβληματικά αυτοκίνητα, ο Farley εννοεί τα Bronco, Mustang και τις Raptor εκδόσεις των Ranger και F-150, με τον Farley να πιστεύει πως η Mustang μπορεί να αντιμετωπίσει την Porsche 911 και για να το κάνει αυτό, η Ford σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα χρήματα σε αυτό στο μέλλον. Όπως τόνισε ο Farley, η Mustang GTD είναι η απόδειξη αυτού.